Φιλικός αγώνας Αιολικός-Εθνικός 0-0


Στην Μυτιλήνη φιλοξενήθηκε ο Εθνικός οπού σε ένα ακόμα φιλικό αγώνα -μια εβδομάδα πριν τον αγώνα κυπέλλου με τον Ηρακλή-αντιμετώπισε τον Αιολικό στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης με τον Λουκά Καραδήμο για την συγκεκριμένη αναμέτρηση να επιλέγει τους: Βουτσινά,Βλάχο,Λεβέντη,Κωνσταντίνου,Σμίλτο,Σκεντεράϊ,Τσιλιγκίρη, Collins,Πολίτη,Romano και Παυλάκη.
Ο Εθνικός είχε την κατοχή στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου ψάχνοντας τους διαδρόμους προς την εστία των γηπεδούχων χωρίς ωστόσο να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός. Στο ίδιο διάστημα ο Αιολικός έχασε την πρώτη του ευκαιρία με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, με τον Εθνικό να απαντάει μετά από λίγο με τον Παυλάκη ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία των γηπεδούχων σε δυο περιπτώσεις στο 34΄ και στο 45΄. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0 να αδικεί την ομάδα του Εθνικού που σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερη από τον Αιολικό χωρίς όμως να μπορέσει να μετουσιώσει αυτήν του την ανωτερότητα σε κάποιο τέρμα.

Στις αρχές της επανάληψης ο Κολιοφούκας πήρε την θέση του Βουτσινά κάτω από τα δοκάρια της ομάδας μας, με τον Εθνικό να χάνει μια ακόμη σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει το σκόρ όταν το φάουλ που εκτέλεσε ο Ρομάνο ανάγκασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε μια θεαματική απόκρουση.
Ο ρυθμός του αγώνα στην συνέχεια έπεσε αισθητά με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν κάποια φάση στα αντίπαλα καρέ, με τον Λουκά Καραδήμο να πραγματοποιεί και άλλες αλλαγές.
Στο 60΄ του αγώνα ο Μάναλης πήρε την θέση του Πολίτη, ο Μηλιώτης του Λεβέντη ενώ ο Κατίδης αντικατέστησε τον Collins, ενώ στο 70΄ο Λεωνιδόπουλος μπήκε στην θέση του Romano, ο Κορνέζος αντί του Σμίλτου και ο Πεχλιβανίδης στη θέση του Σκεντεράϊ. Τελος στο 80΄ο Βλάχος εδωσε την θέση του στον Μπακογιάννη.
Ο Εθνικός έχασε ακόμα μια ευκαιρία λίγο πριν την λήξη του αγώνα με τον Τσιλιγκίρη, το σούτ του οποίου απόκρουσε ο τερματοφύλακας του Αιολικού.