Ηλίας Τσιλίγκιρης: «Δεν γίνεται ομάδες όπως ο Εθνικός να παίζουν σε τέτοιες κατηγορίες»

Ο «Τσίλι» πιστεύει πως δεν είναι δυνατόν ο Εθνικός να παίζει σε αυτές τις κατηγορίες και πως σύντομα θα επιστρέψει. Κατά τα λεγόμενα του ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα από τις ικανότητες του, καθώς όπως υποστηρίζει έχει ακόμη να ανεβάσει «στροφές». Μέχρι βέβαια να το κάνει, μπορεί να απολαύσει το σουβλάκι του, σκοράροντας ασταμάτητα στο Fifa και κάνοντας παράλληλα post στο Instagram. «C' est la vie» του Ηλία Τσιλιγκίρη.

- Τι σκέφτηκες όταν άκουσες για πρώτη φορά το ενδιαφέρον του Εθνικού για το πρόσωπό σου;

Η.Τ.: Μιλούσα λίγο στην αρχή του καλοκαιριού με τον προπονητή και τον Τάκη (σ.σ: Team Manager Τάκης Γιαννόπουλος). Από πέρσι ήθελα να έρθω στην ομάδα. Μου άρεσε ο τρόπος που λειτουργούσε. Έχει Ιστορία, αλλά και όνομα. Οι ομάδες που έτυχε να ήμουν στο παρελθόν είχαν ιστορία και κόσμο. Αυτό είναι πολύ ωραίο για ένα ποδοσφαιριστή, να παίζει σε αυτές τις ομάδες. Οπότε, όταν με πήρανε το καλοκαίρι δεν το σκέφτηκα και πολύ να σας πω την αλήθεια. Ήθελα πολύ να έρθω στην ομάδα.

- Πάμε σε κάτι κλασικό. Ποιος ο στόχος της ομάδας για φέτος και ο προσωπικός σου;

Η.Τ.: Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Όπως έχουν πει και τα άλλα παιδιά, δεν είναι άλλος από την άνοδο. Δεν γίνεται ομάδες σαν τον Εθνικό να είναι σε αυτές τις κατηγορίες, ενώ κάποιες άλλες, χωρίς να τις ονοματίσω, οι οποίες δεν έχουν κόσμο, ούτε διοίκηση να είναι ψηλότερα από τον Εθνικό. Ο δικός μου στόχος, τώρα, είναι να βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερο. Είναι δύσκολο όταν έρχεσαι σε μια καινούργια, με νέους παίκτες ομάδα. Σίγουρα είναι δύσκολο να είσαι από την αρχή, όπως πρέπει να είσαι, αλλά πιστεύω με τη δουλειά που γίνεται και με τη δυναμική του κόσμου που μας βοηθάει σε αυτό, σιγά σιγά θα φτάσω εκεί που θέλω κι εγώ.

- Πως είναι το κλίμα γενικά στην ομάδα, στα αποδυτήρια, με την διοίκηση?

Η.Τ.: Το κλίμα είναι εξαιρετικό κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για να καταφέρεις τους στόχους σε μια ομάδα. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι από την αρχή μέχρι το τέλος και να είμαστε μια οικογένεια. Αυτό, από την πρώτη μέρα που ήρθα στην ομάδα μου το βγάλανε. Και η ομάδα και η διοίκηση και ο προπονητής φροντίσουν ώστε το κλίμα να είναι πολύ οικογενειακό κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για να προχωρήσεις.

-Πού γεννήθηκες Ηλία;

Η.Τ.: Αθήνα, στην Κηφισιά.

- Παιδικά χρόνια; Τι θυμάσαι; Η πρώτη σου επαφή με την μπάλα;

Η.Τ.: Έπαιζα από πολύ μικρός. Από τα 5 μου ήμουν στην ομάδα της Κηφισιάς και έκτοτε δεν σταμάτησα να παίζω μπάλα.

-Προσωπική ζωή; Θέλεις να δημιουργήσεις οικογένεια κάποια στιγμή στο μέλλον;

Η.Τ.: Δεν είμαι παντρεμένος, ωστόσο κάποια στιγμή θέλω να κάνω τη δική μου οικογένεια. Αυτά είναι και λίγο τυχερά. Πιστεύω πως εάν βρεθεί ο άνθρωπος που μπορείς να προχωρήσεις στη ζωή σου, πιστεύω ότι θα το κάνω.

-Πόσα τατουάζ έχεις; Ποιο είναι το αγαπημένο σου;

Η.Τ.: (γέλια) Δεν τα έχω μετρήσει! 13-14? Το αγαπημένο μου είναι αυτό στο λαιμό, που λέει "c'est la vie" (έτσι είναι η ζωή).

-Instagram ή Facebook;

Η.Τ.: Instagram!!!

-Pro ή FIFA;

Η.Τ.: Fifa

-Σουβλάκι ή Πίτσα;

Η.Τ.: Σουβλάκι!!

-Διεθνές ποδόσφαιρο παρακολουθείς; Ποιο είναι το αγαπημένο σου πρωτάθλημα;

Η.Τ.: Μόνο διεθνές παρακολουθώ! Σαν πρωτάθλημα είναι το αγγλικό, αλλά αγαπημένη ομάδα μου είναι η Ρεάλ και ποδοσφαιριστής ο Μέσι.

Ποιους top class ποδοσφαιριστές θα ήθελες να έχεις υποθετικά στις πτέρυγες της ομάδας σου;

Η.Τ.: Δεξιά τον Εμπαπέ και αριστερά τον Νεϊμάρ.

-Παρέα στην ομάδα με ποιον κάνεις πιο πολύ;

Η.Τ.: Με όλα τα παιδιά τα έχουμε βρει, αλλά με τον Αλεξίου θα πάμε και έναν καφέ, αν και δεν είμαι πολύ της βόλτα και του έξω.

Ποιος είναι ο πιο "χαβαλές" συμπαίκτης;

Η.Τ.: Ο Σκεντεράι

-Ο πιο ήσυχος, που τον ψάχνετε, σαν να μην υπάρχει;

Η.Τ.: Ο μικρός ο Παπαγεωργίου.

Η 'Ωρα της «Πληρωμένης ερώτησης»: Ποιος είναι πιο ψηλός; Εσύ ή ο Σκεντεράι;

Η.Τ.: Εγώ. Ένα - δύο πόντους πιο ψηλός. Αλλά απλά ο «Σκέντε» είναι πιο μικρός και μπορεί να πάρει κι άλλο!

(σ.σ: Την ερώτηση την απεύθυνε ο Νάσος Λεωνιδόπουλος)

-Κλείνοντας, το μήνυμά σου στον κόσμο του Εθνικού.

Η.Τ.: Ο κόσμος είναι συνεχώς κοντά μας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Και στα εύκολα και στα δύσκολα ο κόσμος πρέπει να είναι κοντά για να πετύχει αυτό που πρέπει. Μέχρι στιγμής είναι κοντά μας και μας έχει αγκαλιάσει. Το βλέπω στις αλλαγές, που ακόμα κι όταν κάποιος δεν έχει πάει καλά, δεν ακούω να βρίζουν, πράγμα που είναι σημαντικό να μείνει μέχρι το τέλος. Εμείς θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Κι εμείς θα χαρούμε άμα «βγούμε» και ο κόσμος θα πάρει τη δική του χαρά.

- Ευχαριστούμε Ηλία.

Η.Τ.: Κι εγω ευχαριστώ!