Πανεθνικό κάλεσμα για τα 100 Χρόνια!

Με μια μεγαλοπρεπή εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα γιορτάσει ο Εθνικός ΟΦΠΦ την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυσή του. 

Ένα συγκινητικό αντάμωμα με ιστορικές αναδρομές για τον Πειραϊκό σύλλογο που φέτος γιορτάζει έναν αιώνα προσφοράς στον Ελληνικό αθλητισμό. Τιμώμενο πρόσωπο μεταξύ άλλων θα είναι μια ηρωική μορφή του Εθνικού. Ο μεγάλος σκόρερ Ρομπέρτο Καλκατέρα ο οποίος έφτασε χθες στον Πειραιά από την Ουρουγουάη με τη φροντίδα του ιδρύματος "Μαρίας Τσάκου". 

Εκτός από τις προσκλήσεις που έχουν σταλεί σε μεγάλες μορφές του συλλόγου αλλά και πολιτειακούς φορείς όλοι οι φίλαθλοι είναι καλεσμένοι για να ενώσουν τις φωνές τους για την Εθνικάρα αλλά και να αποθεώσουν με το γνωστό: "Αέρα-αέρα...Καλκατέρα" τον μεγάλο αρχισκόρερ του ένδοξου παρελθόντος που προκαλεί ακόμη ανατριχίλα σε όλους. 

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου: 

«Το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου στις 11.30 π.μ ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ γιορτάζει τα ΕΚΑΤΟ χρόνια του στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ . Θα είναι ΟΛΟΙ εκεί! Οι αθλητές ΟΛΩΝ των τμημάτων, οι ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ αθλητές και Ο ΚΟΣΜΟΣ του ΕΘΝΙΚΟΥ για να γιορτάσουν τα ΧΡΥΣΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ του ιστορικού Συλλόγου. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ από τις ορχήστρες των Δημοτικών Ωδείων ΠΕΙΡΑΙΑ και ΝΙΚΑΙΑΣ. Θα προβληθεί επίσης ντοκυμαντέρ για την ιστορία του Συλλόγου. Θα τιμηθεί ο ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΚΑΛΚΑΤΕΡΑ, που ήρθε από την Ουρουγουάη για να γιορτάσει τον ΕΝΑ ΑΙΩΝΑ ζωής της ομάδας με την οποία γνώρισε στιγμές δόξας».