Ο «εκτελεστής» επιστρέφει πάντοτε στον τόπο του «εγκλήματος»»

Για μια ακόμα φορά, όπως και στον αγώνα του πρώτου γύρου, ο διαιτητής Παναγιωταρας, αυτή τη φορά δεν κατάφερε να υποχρεώσει σε ήττα, αλλά στέρησε από τον Εθνικό την δυνατότητα να πάει στο -1 από την κορυφή της βαθμολογίας του 6ου ομίλου της Γ' Εθνικής, μετά το ισόπαλο 1-1.

Ο Αθηναίος ρέφερι ξεπέρασε τον εαυτό του στο σημερινό ματς με την Ελευσίνα, συγκριτικά με το παιχνίδι του πρώτου γύρου, όπου όλως τυχαίως είχε πάλι σφυρίξει, κλείνοντας τα μάτια σε δύο πέναλτι, ενώ ελέγχεται για ένα τρίτο, επέτρεψε μαζική εισβολή πάγκου και αξιωματούχων των φιλοξενούμενων στο 41 που διέσχισαν παραπάνω από το μισό γήπεδο, ώστε να πανηγυρίσουν, περνώντας μέσα απ' αυτό, ενώ έκλεισε τα μάτια στο προφανές θέατρο των αντιπάλων, που ξάπλωναν κάθε δύο λεπτά κατά μέσο όρο στον αγωνιστικό χώρο.

Αντίθετα εξάντλησε την αυστηρότητα του στον πανηγυρισμό του Νικολόπουλου που είδε κάρτα επειδή πανηγύρισε με τους φίλους της δικής του ομάδας.

Αμέσως μετά το γκολ των φιλοξενουμένων, έγινε καταφανέστατο πέναλτι πάνω στον Διάκο, αλλά δεν δόθηκε τίποτα. Προς το φινάλε του ματς ανατροπή του Φερναντίνιο μέσα στην περιοχή μετατράπηκε σε επιθετικό φάουλ (για έναν ακόμα αγώνα), σε φάση που ο Βραζιλιάνος παίκτης του Εθνικού ελέγχει εκείνος την μπάλα και ανατρέπεται από αντίπαλο που πέφτει κάτω, ενώ υπάρχει και μια δύσκολη φάση με απόκρουση αμυνομένου, σε σουτ του Μπέλερη που σηκώνει πολλή συζήτηση.

Για τον πειθαρχικό έλεγχο του αγώνα, δεν θα συζητήσουμε καν, όταν έχει εισβάλλει μαζικά όλη η ομάδα της Ελευσίνας στο γήπεδο, δίχως να τιμωρηθεί κανείς. Θεωρούμε πως αποτελεί έναν πρωτοποριακό τρόπο, πανηγυρισμού να μπαίνει μέσα στο τερέν, όλος ο πάγκος, ειδικά σε ματς που ακόμα βρίσκεται στο πρώτο του ημίχρονο.

Το καλύτερο σας το κρατήσαμε για το φινάλε. Ο Παναγιωταρας, απευθυνόμενος σε παίκτη της ομάδος μας, όταν ρωτήθηκε σχετικά, είπε αρχικά ότι θα κρατούσε 12 λεπτά καθυστερήσεις, αλλά κράτησε μόνον επτά, με την δικαιολογία πως ο ένας βοηθός του είπε πως είναι 6-8 λεπτά, αλλά κράτησε τον μέσο όρο. Ο απόλυτος χρονομέτρης του αγώνα είναι ή δεν είναι ο διαιτητής;

 Την επόμενη φορά που θα σφυρίξει τον Εθνικό ο συγκεκριμένος ρέφερι, δεν αποκλείουμε να ρωτήσει και τον αντίπαλο πάγκο, πόσο χρόνο να κρατήσει...Η μάχη θα κρατήσει μέχρι το τέλος. Κι όσες τρικλοποδιές και αν δεχτεί ο Εθνικός, θα μείνει όρθιος...