Λουκάς Καραδήμος: «Ο Εθνικός χτίστηκε για να πρωταγωνιστήσει»


Ο προπονητής της ομάδας μας, Λουκάς Καραδήμος, μια μερα μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα μιλάει αποκλειστικά στο www.ethnikosfc.org.
-Καλησπέρα κόουτς. Ο Εθνικός ξεκίνησε με το «δεξί», ποια τα συναισθήματα για αυτή την πρώτη νίκη;

 «Η πρεμιέρα έγινε με ένα γειτονικό ντέρμπι. Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν όπως θέλαμε να είμαστε, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ αλλά στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώσαμε κάποια πράγματα, ήμασταν καταιγιστικοί και ήρθε η ανατροπή στο σκορ. Ποτέ δεν πίστεψα ότι δεν μπορεί να γυρίσει αυτό το παιχνίδι, όπως το ίδιο έκαναν και τα παιδιά.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εμφάνιση ήταν πειστική και είχαμε πίστη στο πλάνο μας. Παράλληλα θέλω να ευχαριστήσω και τον κόσμο για την στήριξη.»

- Στο ημίχρονο η ομάδα έχανε με 0-1. Φοβηθήκατε πως θα χαθεί το παιχνίδι;
«Εχουμε δουλέψει με τα παιδιά ώστε να αντιμετωπίσουμε ανάλογες συνθήκες. Επίσης, έχουμε πει πως στο ποδόσφαιρο μπορεί να συμβεί αυτό, ειδικά μέσα στην έδρα μας. Να χρειαστεί να ανατρέψουμε αποτέλεσμα. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία. Με επιμονή στο πλάνο θα έρθει και η ανατροπή με πίεση στον αντίπαλο. Πρέπει να πιστέψουν οι ποδοσφαιριστές στον εαυτό τους. Αυτό έκαναν στο ημίχρονο και ήμουν σίγουρος πως θα γυρίσουμε το ματς. Σε καμία περίπτωση του παιχνιδιού δεν αγχώθηκα.»

- Ο Εθνικός λογίζεται ως ένα από τα φαβορί για το πρωτάθλημα. Συμφωνείτε με αυτή την άποψη; Ποιες είναι οι άλλες δυνατές ομάδες του ομίλου;
«Ο Εθνικός χτίστηκε για το πρωτάθλημα. Το όνομά του και μόνο σημαίνει πως πρέπει να πρωταγωνιστήσει. Το έχω ξανά πει αυτό. Εμείς κάνουμε πρωταθλητισμό. Τις άλλες ομάδες σιγά σιγά τώρα τις μαθαίνω μέσω video και μέσω πληροφοριών. Εχει δυνατές ομάδες κι από την Κρήτη, αλλά κι άλλες ιστορικές από τον Πειραιά που έχουν δυνατότητες. Είναι νωρίς για περεταίρω συμπεράσματα.»

- Νέα ομάδα, νέα πρόκληση. Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για τη φετινή σεζόν και ποιες οι δικές σας φιλοδοξίες;
«Οι προσωπικές μου φιλοδοξίες είναι συνυφασμένες με τους στόχους του Εθνικού. Θέλω να πρωταγωνιστεί η ομάδα μου και παράλληλα θέλω να πρωταγωνιστώ κι εγώ. Ο στόχος μας είναι να βγάλουμε τον Εθνικό από αυτές τις κατηγορίες. Ολοι έχουμε «πέσει» πάνω σε αυτό το δύσκολο έργο, ωστόσο γίνεται εξαιρετική δουλειά και από εμάς, κι από τη διοίκηση και με τη στήριξη του κόσμου νομίζω πως θα τα καταφέρουμε.»

- Διαθέτει η ομάδα καλύτερο ρόστερ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά; Είναι έτοιμη για το πρωτάθλημα;
«Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις του δικού μου ρόστερ με το ρόστερ κάποιας άλλης χρονιάς. Εχουμε εξαιρετικό υλικό και το καλύτερο ρόστερ που μπορούσαμε να έχουμε. Απαρτίζεται από 22-23 παιδιά, που ανά πάσα ώρα και στιγμή ο καθένας μπορεί να βρεθεί στην ενδεκάδα. Τα παιδιά έχουν ποιότητα και φιλοδοξίες, παιδιά που θέλουν να κάνουν το κάτι παραπάνω και με αυτή τη λογική σχεδιάστηκε το ρόστερ. Νομίζω πως είμαστε μια χαρά σε αυτό το θέμα.»

- Ποιο είναι το προσωπικό σας μήνυμα προς τους φίλους του Εθνικού;
«Ο φίλαθλος του Εθνικού έχει κουραστεί από όλη αυτή την κατάσταση. Ο κόσμος είναι περήφανος και θέλει να βλέπει την ομάδα στις παραπάνω κατηγορίες. Τον καταλαβαίνω καθώς έχει κάνει πολλή υπομονή και πιστεύω πως θα μας στηρίξει. Το έχει κάνει σε πολύ δύσκολες στιγμές και το ίδιο θα κάνει και φέτος. Εύχομαι να τους ανταμείψουμε. Μπορώ να υποσχεθώ ότι δουλεύουμε για το στόχο αυτό.»