Εθνικός-ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ 0-0

Ισόπαλη δίχως τέρματα έληξε η εξ' αναβολής αναμέτρηση του Εθνικού με την ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής.

Οι φιλοξενούμενοι του Κώστα Ανυφαντάκη παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με το αμυντικογενές 5-3-2, όπου καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, κι οι 11 ποδοσφαιριστές ήταν κλεισμένοι στο 1/3 του γηπέδου. Οι τρεις του κέντρου απλά κάλυπταν την πεντάδα της άμυνας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι αντίπαλοι έκαναν μόλις μια τελική, κι αυτή από αντεπίθεση όπου η προσπάθεια κατέληξε σε άουτ.

Από την άλλη πλευρά, ο Εθνικός είχε αρκετές άσχημες περιόδους μέσα στο παιχνίδι, όπου δεν δημιουργούσε φάσεις μπροστά στην εστία του Πονηρού, πράγμα που εν τέλει το πλήρωσε.

Στο πρώτο μέρος η μπάλα ηταν συνεχώς σε «κυανόλευκα» πόδια, εντούτοις έπρεπε να περάσουν 30 λεπτά, για να γίνει απειλητικός. Στο τελευταίο τέταρτο χάθηκαν καλές ευκαιρίες, με το δοκάρι στην περίπτωση του Μηλιώτη στο 30', αλλά και το σουτ του Μάναλη λίγο πριν την ανάπαυλα που κόπηκε από τον αντίπαλο πορτιέρο.

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν ανάλογο με αυτό του πρώτου ημιχρόνου. Εδώ βέβαια αυτό που άλλαξε ήταν η τακτική του αντιπάλου, όπου συνεχώς ανα δύο έπεφταν οι ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο, προκαλώντας αλλεπάλληλες διακοπές στο παιχνίδι, αλλά και σύγχυση στο γήπεδο.

Βέβαια, όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι κι εδώ η κατοχή δεν γεννούσε φάσεις για πολλή ώρα. Στα τελευταία λεπτά, όπου η πίεση ήταν μεγάλη, οι ευκαιρίες δεν έφεραν το γκολ. Αποκορύφωμα όλων, το χαμένο πέναλτι στο τέλος του Παυλάκη, το οποίο ο ίδιος κέρδισε παλικαρίσια από την αντίπαλη άμυνα.

Μετά τα τελευταία αποτελέσματα, ο Εθνικός παρέμεινε με 36 βαθμούς στην τρίτη θέση, δυο πίσω από τον ΟΦΙ κι έναν από τον Ιωνικό, έχοντας όμως να δώσει έναν αγώνα περισσότερο από τις προπορευόμενες ομάδες.

Οι φάσεις

Α' μέρος

3' Πρώτη απειλή του Εθνικού με τον Τσιλιγκίρη. Σουτ που αποκρούστηκε με τις γροθιές από τον Πονηρό.

20' Την καθολική κατοχή της μπάλας ο Εθνικός, δίχως να απειληθεί, αλλά ωστόσο και δίχως να απειλήσει την εστία του αντιπάλου.

28' Romanoεκτελεί το φάουλ από τα δεξιά, στην καρδία της περιοχής ο Χειστοφιλέας πιάνει την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ.

30' Ο Μηλιώτης πιάνει ωραίο σουτ εντός περιοχής, το οποίο μετά από κόντρα θα πάρει περίεργη τροχιά με την μπάλα να βρίσκει στην οριζόντια δοκό και εν συνεχεία άουτ.

35΄Σταματάκος από τα δεξιά θα τρυπήσει την αντίπαλη άμυνα, αλλά με τα πόδια αποσοβεί ο Πονηρός τον κίνδυνο που δημιουργήθηκε.

37' Αυξάνει την πίεση ο Εθνικός, με τον Romano να σκάβει στον Σταματάκο. Aυτός μπούκαρε ξανά στην περιοχή όπου τρεις αμυντικοί αμυντικούς τον έκοψαν σε κόρνερ.

38' Βλάχος, Romanoκαι Σταματάκος το τρίγωνο, σε κόρνερ θα διώξουν όπως όπως οι Κρητικοί.

44' Τεράστια ευκαιρία για το 1-0 με τον Μάναλη. Ο Σταματάκος εκμεταλλεύτηκε το λάθος της αμυνας, οι μπάλα μετά από κόντρες στον Μάναλη, με τον Πονηρό να κόβει πάλι σε κόρνερ.

46' Το 6ο κόρνερ για τον Εθνικό στο Α΄μέρος, το οποίο θα περάσει ανεκμετάλλευτο.

Β' Μέρος

48' Σταματάκος βγάζει επικίνδυνη παράλληλη σέντρα με την εστία, κανείς στην πορεία της μπάλας.

57΄Πέφτει ο Τσίλι μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα αντιπάλου, ο Σάμιος ρέφερι αφήνει το παιχνίδι να εξελιχθεί.

1η αλλαγή: Πολίτης αντί Σταματάκου στο 58'.

2η αλλαγή: Στο ίδιο λεπτό ο Παυλάκης θα μπει στην θέση του Diego.

3η αλλαγή: Στο 64' ο Blanco στη θέση του Μάναλη.

70' Σέντρα ο Βλάχος, ωραίο στοπ με το στήθος ο Μακης, το σουτ έπιασε κόπηκε από τον Πονηρό σε κορνερ.

80΄Ο Τσιλι δεν καταφέρνει να προωθήσει την μπαλα στο πλεκτό μετά αναμπουμπούλα στην μικρή περιοχή, σε γέμισμα του Παυλάκη.

84' Ο Πολίτης τη σεντρα, Blanco την κεφαλιά η οποία θα περάσει λίγο άουτ.

86' Ο δραστήριος Πολίτης θα σερβίρει στον Παυλάκη αυτή τη φορά, ούτε τώρα θα έρθει το γκολ.

93' Ο Παυλάκης θα παλέψει και θα κλέψει μπάλα μέσα στην περιοχή, με τους αμυνομένους να τον ανατρέπουν για πέναλτι. Ο ίδιος θα αναλάβει την εκτέλεση, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Ο Λουκάς Καραδήμος παρέταξε την ομάδα ως εξής: Κολιοφούκας, Βλάχος, Μηλιώτης, Κορνέζος, Χριστοφιλέας, Σκεντεράι, Τσιλιγκίρης, Αλεξίου, Μάναλης (C), Romano, Σταματακος.

Αναπληρωματικοί ήταν οι: Κωνσταντίνου, Λεωνιδόπουλος, Πολίτης, Βουτσινάς, Παυλάκης, Πεχλιβανίδης, Blanco