Έδρα του Εθνικού το ΣΕΦ

Ο Εθνικός από τον Ιανουάριο του 2024 θα αγωνίζεται στην ΔΙΚΗ του ΕΔΡΑ, στο γήπεδο του περιβάλλοντος χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, που αποκτά κερκίδες για 1.800 θέσεις..

Σε αυτή την δημόσια διαβεβαίωση προέβη  ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με την ευκαιρία της υπογραφής, από τον ίδιο και την πρόεδρο του ΣΕΦ Χριστίνα Τσιλιγκίρη, της παραχώρησης χρήσης του συγκεκριμένου γηπέδου προς τον Δήμο.

Όπως τόνισε ο Γιάννης   Μώραλης, όλα θα μπορούσαν να έχουν γίνει νωρίτερα, αν δεν υπήρχε λανθασμένη ενέργεια από στελέχη του Δημοσίου ως προς το καθεστώς ιδιοκτησίας της περιοχής του Σχιστού, την οποία ο Δήμος έχει αποφασίσει να παραχωρήσει στον ΕΘΝΙΚΟ ΟΦΠΦ για την ανέγερση του δικού του γηπέδου.
«Ελπίζουμε σε σύντομο χρόνο να έχει λυθεί και το ιδιοκτησιακό του Σχιστού» υπογράμμισε ο δήμαρχος. 

«Έστω και αργά, όμως, εκπληρώνεται η επιθυμία του ιστορικού Συλλόγου του Εθνικού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η Χριστίνα Τσιλιγκίρη ανεφέρθη στην αγαστή συνεργασία της με τον δήμαρχο και τον ΟΠΑΝ ενώ στο ίδιο πνεύμα μίλησε και ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκης.

Ο πρόεδρος του ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΦΠΦ Γιάννης Πατλάκας, εξέφρασε την ικανοποίησή του και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και όλες τις δημοτικές παρατάξεις για την ομόφωνη απόφασή τους.

Στην συνέντευξη παρέστησαν μέλη παλαιοτέρων διοικήσεων, φίλοι της ομάδας καθώς και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

Παρόντες επίσης οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Χατζηαλέξης, Ιωσήφ Βουράκης, Σπύρος Πώρος, ο Δημήτρης Καραφαντής, Επικεφαλής του τμήματος μπάσκετ
Εθνικού και Υποψήφιος σύμβουλος Γ΄ κοινότητας Πειραιά και η Αντιδήμαρχος οικονομικών Νανά Χαρβαλάκου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά ελήφθη και ψηφίσθηκε ομόφωνα η απόφαση για την χρηματοδότηση, ανάπλαση και κατασκευή κερκίδων του γηπέδου προϋπολογισμού 400.000 ευρώ , προκειμένου ο Εθνικός να το χρησιμοποιήσει για το πρωτάθλημα στο οποίο μετέχει.

Η απόφαση αποτελεί δικαίωση μιας προσπάθειας δέκα ετών του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ για τον συγκεκριμένο χώρο, δικαίωση που συμπίπτει με την συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυσή του!