Δήλωση του Γενικού Διευθυντή Ποδοσφαίρου του Εθνικού, Γιώργου Βατίστα

Σαν υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος αναλαμβάνω την ευθύνη για την εικόνα της ομάδας. Ζητάω συγνώμη από τους φιλάθλους μας και κυρίως από αυτούς που στηρίζουν την ομάδα κάθε Κυριακή στο γήπεδο!
Έχουν δικαίωμα να εκφράζουν τα συναισθήματα τους, την άποψη τους και την κριτική τους που είναι σεβαστή. Κατανοώ την πίκρα τους αλλά να είναι σίγουροι οτι τουλάχιστον την ίδια πίκρα αισθανόμαστε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τη διοίκηση είτε βάζοντας χρήματα (πολλά η λίγα) είτε αφιερώνοντας χρόνο και γνώσεις, είτε και τα δύο.
Εδώ όμως υπάρχει μια μεγάλη διαφορά! Εμείς πρέπει να υπερνικήσουμε την πίκρα και την απογοήτευση μας και να συνεχίσουμε τον καθημερινό αγώνα για τη λειτουργία και βελτίωση της ομάδας.
Επειδή «κάποιοι» θα πουν:
1) Αν δεν μπορείτε «φύγετε» απαντώ εμφατικά: ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ.
2) Να μην αναλαμβάνατε αφού δεν μπορείτε να κάνετε την ομάδα αντάξια της ιστορίας της.

Απαντώ: αναλάβαμε τον Ιούλιο, όταν οι άλλες ομάδες ολοκλήρωναν τα ρόστερ τους και η ομάδα μας δίχως διοίκηση και χρήματα, ήταν έτοιμη να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.
Ίσως «κάποιοι» να ήθελαν να παίξει τοπικό η ομάδα για δικούς τους λόγους. Λυπάμαι που τους χαλάσαμε το σχέδιο.
Το καλοκαίρι στρατηγική επιλογή μας ήταν να κρατήσουμε τον βασικό κορμό της περσινής ομάδας που έχασε την άνοδο με διαιτητικά εγκλήματα για μόλις έναν βαθμό. Αν αυτή η επιλογή ήταν λάθος εκείνη τη χρονική στιγμή, τότε αναλαμβάνω όλη την ευθύνη.
Στη χθεσινή ενδεκάδα αγωνίστηκαν επτά περσινοί βασικοί και έλειπε λόγω τραυματισμού από την πρώτη αγωνιστική ο Παπαγεωργίου. Αλλαγή μπήκαν οι Δώδας και Κώστας δυο πολύ ταλαντούχα παιδιά από την περσινή ομάδα.
Αποκτήθηκαν δυο βασικοί επιθετικοί που έχουν και το γκολ Σεκούμπα και Δρόσης αλλά δυστυχώς τραυματίστηκαν σοβαρά πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Αποκτήθηκε ο Βασιλείου, για αριστερό σέντερ μπακ που δεν είχαμε πέρσι. Έμπειρος, πρωταθλητής με τον Μακεδονικό, με έφεση στο γκολ. Αποκτήθηκε ο Νταλακούρας χαφ με συμμετοχές στην εθνική Νέων, με γεμάτο πρωτάθλημα από σούπερ λιγκ 2.
Χάσαμε τον Φερναντίνιο που έφυγε στο εξωτερικό, χωρίς τη συγκατάθεση του Εθνικού. Αυτός ήταν ο αρχικός βασικός μας σχεδιασμός σύμφωνα με το περιορισμένο μπάτζετ που διαθέταμε τότε,

Δυστυχώς όμως εκ του αποτελέσματος ο σχεδιασμός δεν μας βγήκε, για πολλούς και διάφορους λόγους. Χρειάζεται να αλλάξουμε πολλά και θα το κάνουμε.

Για όλες αυτές τις επιλογές αναλαμβάνω την ευθύνη μαζί με τον προπονητή. Δέχομαι κριτική και είμαι ανοικτός σε διάλογο με όποιον επιθυμεί.