Αριθμοί για χρήσιμα συμπεράσματα


Πολλοί είναι εκείνοι, δυστυχώς κάποιοι ελάχιστοι ακόμα και από την ίδια την ομάδα μας, που θεωρούν πως γίνεται υπερβολική κουβέντα, για τη διαιτησία.

Κάνοντας μια αναζήτηση μετά το τέλος του πρώτου γύρου συν μια αγωνιστική, στις φάσεις που επηρεάζουν και κατευθύνουν την πορεία ενός αγώνα, αναζητήσαμε και βρήκαμε χρήσιμα στοιχεία. Με την υποσημείωση πάντοτε, πως λόγω της περιορισμένης κάλυψης σε πολλά παιχνίδια του ομίλου, αν και αυτό έχει βελτιωθεί, μπορεί να υπάρχει κάποια παράληψη, που δεν θα αλλάξει πάντως και την ευρύτερη εικόνα.

Ο Εθνικός από τις ομάδες της πρώτης πεντάδας, διαθέτει την καλύτερη επίθεση του 6ου ομίλου της Γ Εθνικής. Πλην όμως υπάρχει μια ανακολουθία, για την πιο παραγωγική ομάδα, καθώς της έχει καταλογιστεί μόλις ένα πέναλτι υπέρ, στο οποίο κιόλας δεν ευστόχησε.

Επιπλέον όμως έχει και τρία εναντίον του, δύο εκ των οποίων στα ντέρμπι της πρώτης τριάδας. Πώς μπορεί να συμβαίνει, η ομάδα που πατάει πιο πολλές φορές την αντίπαλη περιοχή, να μην έχει σε 22 γκολ κανένα με πέναλτι, έστω και με ένα και μοναδικό χαμένο, αποτελεί ένα φαινόμενο που θα πρέπει να έχουν να μας δώσουν κάποια... λογική εξήγηση οι διαιτητές της κατηγορίας.

Αντίθετα η Προοδευτική που έχει πέντε τέρματα λιγότερα και την χειρότερη επίθεση αν και πρωτοπόρος, από την πρώτη τριάδα έχει έξι πέναλτι υπέρ (με μια πρόχειρη αναζήτηση που κάναμε σε κανέναν όμιλο της κατηγορίας, δεν υπάρχει ομάδα με έξι πέναλτι) και κανένα εναντίον.

Για να βγάλετε μια στατιστική εικόνα, η ομάδα του Κορυδαλλού έχει σημειώσει δηλαδή το 35.2% των τερμάτων της, από την άσπρη βούλα. Τα τέσσερα έχουν δοθεί μάλιστα, στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές.Πάμε όμως και στην ομάδα του Πανελευσινιακού που έχει τα μισά, πλην όμως εδώ έχουμε να κάνουμε και με κάποια άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.

 Όπως είναι τα τέσσερα τέρματα, που δεν έχουν μετρήσει σε αντιπάλους (τουλάχιστον τόσα βρήκαμε με μια πρόχειρη αναζήτηση), αλλά και καμία κόκκινη σε βάρος τους, όπως και ένα γκολ σε εκτός έδρας νίκη για το οποίο υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά των γηπεδούχων πως στο πρώτο γκολ υπήρξε επιθετικό φάουλ.

Προφανώς στην ομάδα αυτή, δεν υπάρχουν ποτέ κόκκινες κάρτες εναντίον και βέβαια, τα γκολ των αντιπάλων, τυγχάνει να είναι αντικανονικά, σε κρίσιμα μάλιστα σημεία για την έκβαση των αγώνων.

Από την πρώτη πεντάδα ο 5ος Αστέρας Βάρης έχει δύο πέναλτι υπέρ και δύο κατά και ο Αιολικός ένα υπέρ και δύο εναντίον. Αυτά τα ολίγα, αλλά κατατοπιστικά και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του!